GynObs og fertilitet

Gynækologisk/obstetrisk fysioterapi og fertilitet
Malene Månsson har specialiseret sig indenfor UroGynObs fysioterapi og fertilitetsfremmende fysioterapi. Malene kan træffes alle hverdage på telefon 31 17 81 50 – du er velkommen til at sms.

Urologisk/gynækologisk og obstetrisk fysioterapi

En UroGynObs fysioterapeut arbejder med kvinder som har inkontinensproblemer (urin og afføring), nedsynkninger, smerter og/eller funktionsproblemer i bækkenområdet.

Ved inkontinensproblematikker udredes for, om der er tale om stress-inkontinens (svag bækkenbundsmuskulatur) eller trang-inkontinens (overaktiv blære).

Behandling består af:

– Vejledning i bækkenbundstræning

– Hensigtsmæssige vandladningsvaner

– Nedsættelse af belastningen på bækkenbunden

Det gælder også for mænd med inkontinens, at der kan være tale om svag bækkenbundsmuskulatur og/eller en overaktiv blære.

Ved inkontinensproblemer hos børn skal den fysioterapeutiske intervention helst foregå som en del af et tværfagligt samarbejde med barnets familie. Målet her er at hjælpe barnet til at etablere et normalt blære- og tarmtømningsmønster ved at øge barnet opmærksomhed omkring bækkenbundens funktion.

Ved smerteproblematikker udredes for spændingsgraden i bækkenbundens muskulatur. Eventuelle spændinger behandles med udspændings- og afspændingsteknikker, specifikke træningsprogrammer. Ved smerter i underlivet kan der også være tale om seksuelle problemer og smerter ved samleje.

Ved graviditetsbetingede bækkensmerter består behandlingen ofte i holdningskorrektion, udspændings- og afspændingsteknikker samt instruktion i træningsprogram. Af og til vil det være hensigtsmæssigt at arbejde med mobilisering af selve bækkenleddene.

Alle patienter informeres om bækkenbundens anatomi og funktion inden undersøgelsen. Patienter skal give sit samtykke til undersøgelse.

Alle voksne patienter undersøges vaginal og/eller analt.

Formålet er, at vurdere muskelstyrke og udholdenhed samt koordination samt eventuelle skader på muskulaturen. Ydermere vurderes muskulaturens spændingsgrad.

Dette, for at planlægge tilpasset træningsprogram og behandling samt vurdere effekten.

 

Fertilitetsfremmende fysioterapi

Behandlingen består af en kombination af manuel behandling, øvelsesterapi, laserterapi, vejledning ift kost, ernæring, motionsvaner mv.
Behandlingen kan anvendes som supplement til anden fertilitetsbehandling eller stå alene som det naturlige valg til at fremme fertiliteten.

Behandlingen er ikke dækket af sygesikringen.

Fysioterapeuter:

Malene Månsson tlf. 31 17 81 50
 Gyn. obs. fys

 

 

Se prisen for individuel behandling.

FYSIO-PRO har overenskomst med sygesikringen – og der gives tilskud fra sygeforsikring “danmark”