GynObs fysioterapi

Urologisk/gynækologisk og obstetrisk fysioterapi
Malene Månsson har specialiseret sig indenfor UroGynObs fysioterapi og fertilitetsfremmende fysioterapi. Malene kan træffes alle hverdage på telefon 31 17 81 50 – du er velkommen til at sende sms.

Urologisk, gynækologisk og obstetrisk fysioterapi

En UroGynObs fysioterapeut arbejder med kvinder som har inkontinensproblemer (urin og afføring), nedsynkninger, underlivssmerter og/eller funktionsproblemer i bækkenområdet samt graviditetsrelaterede bækkensmerter.

Ved inkontinensproblematikker udredes for, om der er tale om stress-inkontinens (svag bækkenbundsmuskulatur) eller trang-inkontinens (overaktiv blære).

Behandling består af:

– Vejledning i bækkenbundstræning

– Hensigtsmæssige vandladningsvaner

– Nedsættelse af belastningen på bækkenbunden

Ved inkontinensproblemer hos børn skal den fysioterapeutiske intervention helst foregå som en del af et tværfagligt samarbejde med barnets familie. Målet her er at hjælpe barnet til at etablere et normalt blære- og tarmtømningsmønster ved at øge barnet opmærksomhed omkring bækkenbundens funktion.

Ved smerteproblematikker udredes for spændingsgraden i bækkenbundens muskulatur. Eventuelle spændinger behandles med udspændings- og afspændingsteknikker, specifikke træningsprogrammer. Ved smerter i underlivet kan der også være tale om seksuelle problemer og smerter ved samleje.

Ved graviditetsbetingede bækkensmerter består behandlingen ofte i holdningskorrektion, udspændings- og afspændingsteknikker samt instruktion i træningsprogram. Af og til vil det være hensigtsmæssigt at arbejde med mobilisering af selve bækkenleddene.

Alle patienter informeres om bækkenbundens anatomi og funktion inden undersøgelsen. Patienter skal give sit samtykke til undersøgelse.

Alle voksne patienter undersøges vaginal og/eller analt.

Formålet er, at vurdere muskelstyrke og udholdenhed samt koordination samt eventuelle skader på muskulaturen. Ydermere vurderes muskulaturens spændingsgrad.

Dette, for at planlægge tilpasset træningsprogram og behandling samt vurdere effekten.

OBS- behandler kun kvinder.

Fysioterapeuter:

Malene Månsson tlf. 31 17 81 50
 Gyn. obs. fys

 

 

Se prisen for individuel behandling.

GynObs tillæg v. første behandling: 175kr.

GynObs tillæg v. normal behandling: 135kr.

FYSIO-PRO har overenskomst med sygesikringen – og der gives tilskud fra sygeforsikring “danmark”