GynObs og Inkontinens

Gynækologisk/obstetrisk fysioterapi 

Malene Månsson har specialiseret sig indenfor GynObs fysioterapi. Malene kan træffes alle hverdage på telefon 31 17 81 50 – du er velkommen til at sms.

 

En GynObs fysioterapeut arbejder med kvinder som har inkontinensproblemer (urin og afføring), men behandler også mænd og børn med lignende problemstillinger.

Ydermere tilbydes undersøgelse og behandling af smerter og/eller funktionsproblemer i bækkenområdet.

Ved inkontinensproblematikker udredes for, om der er tale om stress-inkontinens (svag bækkenbundsmuskulatur) eller trang-inkontinens (overaktiv blære). Der udredes ligeledes for nedsynkninger af underlivsorganer.

Behandling består af:

– Vejledning i bækkenbundstræning

– Hensigtsmæssige vandladningsvaner

– Nedsættelse af belastningen på bækkenbunden

Det gælder også for mænd med inkontinens, at der kan være tale om svag bækkenbundsmuskulatur og/eller en overaktiv blære.

Ved inkontinensproblemer hos børn skal den fysioterapeutiske intervention helst foregå som en del af et tværfagligt samarbejde med barnets familie. Målet her er at hjælpe barnet til at etablere et normalt blære- og tarmtømningsmønster ved at øge barnet opmærksomhed omkring bækkenbundens funktion.

Ved smerteproblematikker udredes for spændingsgraden i bækkenbundens muskulatur. Eventuelle spændinger behandles med udspændings- og afspændingsteknikker, specifikke træningsprogrammer. Ved smerter i underlivet kan der også være tale om seksuelle problemer og smerter ved samleje.

Ved graviditetsbetingede bækkensmerter består behandlingen ofte i holdningskorrektion, udspændings- og afspændingsteknikker samt instruktion i træningsprogram. Af og til vil det være hensigtsmæssigt at arbejde med mobilisering af selve bækkenleddene eller smertebehandle med akupunktur.

Alle patienter informeres om bækkenbundens anatomi og funktion inden undersøgelsen. Patienter skal give sit samtykke til undersøgelse.

Alle voksne patienter undersøges vaginal og/eller analt.

Formålet er, at vurdere muskelstyrke og udholdenhed samt koordination samt eventuelle skader på muskulaturen. Ydermere vurderes muskulaturens spændingsgrad.

Dette, for at planlægge tilpasset træningsprogram og behandling samt vurdere effekten.

Fysioterapeuter:

Malene Månsson tlf. 31 17 81 50
 Gyn. obs. fys

 

 

Se prisen for individuel behandling.

FYSIO-PRO har overenskomst med sygesikringen – og der gives tilskud fra sygeforsikring “danmark”